• Afspraak maken of wijzigen? Wij zijn bereikbaar van ma t/m vrij:
  • 023 - 549 05 35
  • info@fysiosantpoort.nl

ZwangerFit

ZwangerFit is een moderne zwangerschapscursus voor zwangere en pas bevallen vrouwen. De cursus bestaat uit fysieke training en indien gewenst kunnen coaching lessen gevolgd worden.
In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding wordt jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste inzichten over bekkenpijn en de kennis van bekkenbodem functie.

Waarom is trainen tijdens de zwangerschap belangrijk?

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap vele voordelen heeft. Door regelmatig verantwoord te sporten breng je het lichaam in optimale conditie en kunnen zwangerschapsgerelateerde klachten worden voorkomen dan wel verbeteren. Wanneer je lichaam in goede conditie verkeerd herstel je sneller na de bevalling. Je kunt starten met trainen vanaf de 16de week van je zwangerschap. We raden je aan om je zo vroeg mogelijk aan te melden. Zo heb je de meeste profijt van de trainingen. Zes weken na de bevalling kan je de trainingen weer hervatten/starten.

De trainingen

Er wordt een uur getraind in onze oefenzaal. Een training bestaat uit een conditioneel gedeelte (cardiotraining) en een spierversterkend gedeelte (circuit training). Tijdens de trainingen worden die spiergroepen getraind die voor zwangere en pas bevallen vrouwen belangrijk zijn zoals buik-, rug- en bekkenbodemspieren. Tijdens de les wordt veel aandacht besteed aan het aanleren of handhaven van een juiste houding.

De trainingstijden voor zwangere vrouwen zijn op maandagavond van 19.00-20.00 uur en voor bevallen vrouwen op maandagavond van 20.00-21.00 uur.

De coaching

Vrouwen die meer willen weten over de zwangerschap, de bevalling en het lichamelijk herstel na de bevalling kunnen kiezen voor coaching. Dit is een individuele begeleiding van 1,5 uur. In deze sessie worden ook de ademtechnieken aangeleerd. Indien er behoefte is aan herhaling van de stof kan er op een later moment nog een uur worden gepland.

Kosten

Intake   35,00 euro
10x kaart ZwangerFit 109,50 euro
Coaching individueel (1,5 uur) 105,00 euro
Coaching individueel (1 uur)   70,00 euro

Inschrijven en starten

Download bij formulieren het juiste inschrijfformulier. Vul het in en mail het formulier naar info@fysiosantpoort.nl Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te plannen voor het intake gesprek en de eerste training.

Formulieren

Download hier het inschrijfformulier voor bevallen vrouwen

Download hier het inschrijfformulier voor zwangere vrouwen

Download hier de algemene voorwaarden ZwangerFit

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak of stel een vraag

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar