• Afspraak maken of wijzigen? Wij zijn bereikbaar van ma t/m vrij:
  • 023 - 549 05 35
  • info@fysiosantpoort.nl

Bob van Walsum

Manueel Therapeut

(Master in Advanced studies Manual Therapy)

Gevolgde opleidingen

Fysiotherapie
Manuele Therapie(SOMT)
Master Manuele Therapie

(SOMT/Vrije Universiteit Brussel)

Manuele Therapie is een erkend specialisme binnen de algemene fysiotherapie. De Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) heeft bepaald dat registratie in het register manuele therapie per 2020 alleen nog mogelijk is voor manueel therapeuten met een masteropleiding. De masteropleiding aan de SOMt vindt plaats in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel (Faculteit Geneeskunde en Farmacie)

Cursussen:

Medische Trainings Therapie:
Noorse trainingsmethode geschool op fysio- en manueeltherapeutische inzichten.

Lage Rug- en Bekkenproblematiek
Onderzoek en differentiaaldiagnostiek rondom lage rugklachten en bekkenpijn.

DTF
Directe toegankelijkheid fysiotherapie: bijscholing om zonder verwijzing patienten te mogen screenen / onderzoeken en behandelen.

XCO
Tube training bij Jan Hermans te Rotterdam; training van de spiervezels en het bindweefselskelet van het kapsel-/bandapparaat via de gepatenteerde tube’s van Jan Hermans.

Medical Taping Concept
Komt van oorsprong uit Japan en Korea, het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van speciale tape, rekbaar tot 130% van de oorspronkelijke lengte. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. Bij Medical Taping is de tape juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak of stel een vraag

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar